Al vrij snel ontdekte ik hier in de kerk en in de Zaaier de doop-, trouw- en begraafboeken. De belangstelling voor genealogie is hiermee begonnen. Na jarenlang zoeken en ontdekken in het burgerlijk en kerkelijk archief had ik mijn stamboom redelijk overeind.

Ik besloot een familiealbum te maken met verhalen en foto’s van alle kinderen en kleinkinderen van mijn over-overgrootouders Berend Brink en Stijntje Potkamp. Dit heeft geresulteerd in de uitgave van het familiealbum ‘Mien lieve tiedWetenswaardigheden en andere aardigheden over onze familie Brink’  in 2003.

Uit het voorwoord:

Voor u ligt een boekwerkje welke een aantal gegevens bevat betreffende onze familie. Het is een grote hobby van mij om zoveel mogelijk te weten te komen over onze voorvaderen en allerlei familiebanden. Een deel van wat anderen of ikzelf wisten, hoorden of uitzochten heb ik op deze wijze gebundeld.

Het gaat allemaal om de voorouders èn de nakomelingen van het gezin van Berend Brink (geb. 1836) en Stijntje Potkamp. Dit echtpaar is getrouwd in het jaar 1857. Eén van hun kinderen; Lubbert, Trijntje, Roelofje, Arent of Johannes, is een (over)grootouder van u en/of mij. Rond dit gezin is dit boekwerkje opgezet. Omdat de dochters Trijntje en Roelofje geen kinderen hebben gehad, bent u een nakomeling van Lubbert Brink (en Gerritje Brouwer), of van Arent Brink (en Willempje van den Belt), of van Johannes Brink (en Remmeltje Brouwer). Het is makkelijk om nu vast te weten wie uw (over)grootouders waren. Komt u er nu al niet meer uit, dan is het beslist noodzakelijk alle volgende pagina’s aandachtig te lezen.

Het bijna 300 pagina’s tellende album hebben Janneke en ik zelf geprint en ingebonden en hiervan zijn er bijna 200 de familie Brink ingegaan.